Skip to content

Har jeg nok erfaring?
Norske båtfolk nyter stor respekt hos de aller fleste charterselskap, for sitt høye nivå på båthåndtering. I noen land kreves imidlertid dokumentasjon, for at en eller to ombord, kan håndtere båten. Det kan være i form av et sertifikat, båtførerprøven eller anbefaling fra båt- eller seilforening. Om ønskelig, er vi behjelpelige med å bekrefte dine båtkunnskaper overfor utleieselskapet.

Leie av skipper?
Føler du deg litt utrygg på håndtering av båten er det mulig å leie skipper. Fordelen med leieskipper er bl.a. at han/hun vanligvis kjenner seilingsområdet veldig godt. De aller fleste skippere snakker engelsk. Om du ønsker, kan du vanligvis få en skandinavisk skipper.

Er det dyrere å bestille via Seven Seas Yachts enn direkte hos utleieselskap?
De aller fleste charterselskaper i det store utland er helt avhengige av sine samarbeidspartnere for å få leiet ut sine båter. Mange av charterselskapene aksepterer ikke direkte bookinger, og gjør de det, er det til samme betingelser som du får gjennom Seven Seas Yachts. Vi vil dessuten sørge for at du får de rabattene du har krav på, enten som ny eller tidligere kunde.

Hvilke lover og regler gjelder ?
Ved å bruke Seven Seas Yachts som båtformidler, er det de lokale leiebetingelsene hvor båten leies som gjelder.

Når tid begynner og slutter leieperioden?
Leieperioden begynner og slutter vanligvis på en lørdag. Om ønskelig kan andre dager avtales, spesielt utenom høysesongen. Båten overtas vanligvis kl. 17:00 og må normalt tilbakeleveres kl. 09:00. Grunnen til disse tidspunktene, er at charterselskapet skal ha tid til å gjennomgå båten grundig før neste utleie. Det skal vaskes og pusses, om nødvendig også ta en periodisk service eller eventuelt reparere det som ikke måtte fungere. Dette gjøres for at du skal ha en problemfri ferie. Svært ofte er båten klar til ombordstigning før avtalt klokkeslett, og vi anbefaler derfor at du møter på basen i god tid før innsjekk, gjerne 2 – 3 timer i forkant.

Hva bør jeg ha med meg?
I god tid før feriestart vil du få tilsendt informasjon om hva som er lurt å ta med seg på en båtferie. I realiteten tar du kun med deg bagasje, alt annet finnes normalt ombord i båten. Husk å pakk i bag eller skipssekk, kofferter er vanskelige å stuve vekk.

Introduksjon i noen dager?
Er det lenge siden du har håndtert en båt, anbefaler vi at du leier skipper for en dag eller to, inntil du føler deg trygg på å mestre båten.

Hva med barn ombord?
Denne form for ferie passer utmerket godt for barn i alle aldre. Noen av våre samarbeidspartnere har redningsvester for barn, men vi anbefaler å ta med vest som passer barnets vekt. Til barn under 3 år, vil vi også anbefale at du tar med sele som kan festes til vest og båt, for å forhindre at barnet faller overbord.

Blir jeg informert om hvordan båten fungerer?
Ved feriestart blir båten grundig gjennomgått med representant fra utleiselskapet, i sammen med deg. Du blir orientert om hvordan det tekniske fungerer ombord, og hvem du kan kontakte om du trenger hjelp underveis.

Dekker min reiseforsikring båtferien?
Vanligvis dekker de fleste reiseforsikringer personskader, utgifter ved sykdom osv.
For å være på den sikre siden, anbefaler vi at du sjekker forsikringbetingelsene dine i god tid før feriestart.

Hvordan finner jeg båten?
Etter at du har bestilt båt, vil du få tilsendt informasjon om hvordan du kommer deg til basen og hvordan du finner frem til båten, hvem som er kontaktperson, telefonnummer etc.

Hva gjør jeg hvis det oppstår problemer med båten og/eller utstyr?
Dette skal ikke skje, men det kan allikevel oppstå problemer. Det enkleste er å ringe basen og snakke med kontaktpersonen der. Vanligvis ordnes problemet ganske raskt ved ankomst til avtalt havn. Skulle du mot formodning allikevel ikke få orden på problemet, kan du ringe oss.

Kan jeg betale med kredittkort?
Vi aksepterer dessverre ikke kredittkort som betalingsform. Dette skyldes at kredittkortselskapene beregner provisjoner. Sikkerhetsdepositum, evnt. depositumsforsikring kan derimot betales med enkelte typer kredittkort, på de fleste av våre baser.

Kan jeg proviantere på forhånd?
Selvsagt kan vi ordne dette for deg. Du vil få tilsendt, sammen med andre papirer og dokumenter, en liste over matvarer som er tilgjengelige. Provianten vil være ved båten når du ankommer havnen. Det er vanligvis et lite gebyr for denne tjensten.

Hvordan bestiller jeg ?
Først må du, gjerne i samråd med oss, finne ut hvor du ønsker båtferien din. Deretter må du bestemme deg for hvilke båt du ønsker å leie, og fra hvilken base. Vi kontakter så utleieselskapet for å få bekreftet den aktuelle båten, og sender deg deretter bekreftelse på bestillingen, samt alle nødvendige dokumenter. Du kan også søke på ledige båter selv, se «ONLINE SØKING» på vår nettside.

Hva med fly og eventuelt hotell?
I høysesongen kan det være vanskelig å få bestilt flybilletter, og eventuelt hotell, til rimelige priser. Derfor anbefaler vi at du er ute i god tid. Det er mange muligheter så kontakt oss!

Er der elektrisitet ombord?
De aller fleste båtene har 12V elektrisitet ombord. Ligger du ved land med landstrøm tilkoblet, får du også 220 V ombord. Elektrisk utstyr som mobiltelefoner, kan normalt lades ombord med en  adapter. De større båtene har 220 V generatorer som produserer 220 V ombord kontinuerlig.

Back To Top